Ποιοι Είμαστε

Λίγα λόγια για το Ronald McDonald House Charities® (RMHC®)

Το δίκτυο τοπικών ομάδων που διαθέτουμε στηρίζει εκατομμύρια οικογένειες με άρρωστα παιδιά να βρουν ανακούφιση και υποστήριξη όταν τη χρειάζονται περισσότερο. Προσαρμοσμένα για να ανταποκρίνονται στις επείγουσες ανάγκες κάθε κοινότητας, τα προγράμματά μας λειτουργούν σε 62 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από το 1974 το RMHC προχώρησε στη θέσπιση προγραμμάτων με σκοπό την ενίσχυση οικογενειών σε δύσκολες στιγμές. Συμπάσχοντας με τα παιδιά και τις οικογένειες τους, το RMHC εξασφαλίζει ζωτικούς πόρους και φροντίζει ώστε τα παιδιά να εξυπηρετούνται από κορυφαία νοσοκομεία παγκοσμίως. Τα βασικά προγράμματα του RMHC – Ronald McDonald House®, Ronald McDonald Family Room® και Ronald McDonald Care Mobile® – παρέχουν στα παιδιά πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την ενεργή συμμετοχή των οικογενειών στη φροντίδα τους.

Λίγα λόγια για το Ronald McDonald House Charities® Κύπρου

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου εγκαινιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν η δημιουργία παιδιατρικής κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Η παιδιατρική κλινική στέγαζε επίσης το Ronald McDonald Family Room® Κύπρου μέχρι και το 2021. Το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου θα είναι η ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House®, που θα βρίσκεται απέναντι από το κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του το 2022. Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει φιλοξενεί οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα.
Η χρηματοδότηση του RMHC Cyprus προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως οι δωρεές που γίνονται στα ειδικά κουτιά RMHC τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s ™ στην Κύπρο, καθώς και οι απευθείας χορηγίες τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες. Πρόσφατα έχει προστεθεί και άλλη μια πηγή εσόδων και αυτή αποτελεί τις εισφορές μέσω των οθόνων αυτοεξυπηρέτησης που άρχισαν να τοποθετούνται εντός αριθμού εστιατορίων McDonald’s ™ στο νησί. Επιπλέον, κατά καιρούς διοργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική υποστήριξη του RMHC Κύπρου.

Η αποστολή μας

Η δημιουργία, εξεύρεση και υποστήριξη προγραμμάτων που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και την ευημερία παιδιών και των οικογενειών τους.

Το όραμά μας

Ένας κόσμος όπου όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, με τις οικογένειές τους να υποστηρίζονται και να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των παιδιών τους.

Οι αξίες μας

Εστιάζουμε στις σημαντικές ανάγκες των παιδιών

Ηγούμαστε δια του παραδείγματος

Επικροτούμε τη διαφορετικότητα των ανθρώπων μας αλλά και των προγραμμάτων

Επενδύουμε στην κληρονομιά μας και

Λειτουργούμε με υπευθυνότητα και διαφάνεια

Διοικητικό Συμβούλιο από τον Απρίλιο του 2020

(Mr.) Renos Andreou ✞

Επίτιμος Πρόεδρος
Γενικός Διευθυντής
McDonald’s Cyprus

Ο Θεός είχε προσέξει οτι είχες αρχίσει
να κουράζεσαι λαο μια θεραπεία, δεν θα άλλαζε κάτι.
Γι'αυτό άνοιξε την αγκαλιά του και σου ψιθύρισε “έλα μαζί μου”.

Η χρυσή σου καρδιά, έπαψε να χτυπά.
Τα χέρια σου που δούλεψαν τόσο πολύ, βρήκαν ανάπαυση.
Ο Θεός ράγισε την καρδία μας, για να μας αποδείξει ότι μαζί του,
παίρνει τους καλύτερους

Ο Θεός ήξερε ότι έπρεπε να μας αφήσεις
αλλά δεν έφυγες μόνος
Κομμάτι του εαυτού μας έφυγε μαζί σου
τη μέρα που σε πήρε κοντά του.

Σε κάποιους θα μείνεις αξέχαστος,
σε κάποιους μέρος του παρελθόντος.
Αλλά σ'εμάς που σ'αγαπήσαμε
θα μείνεις για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας!

(κος) Μιχάλης Μιχαήλ

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Συνέταιρος, Δικηγορικό γραφείο Georghios Colocassides LLC

Δρ. Γιώργος Άστρας

Αντιπρόεδρος
Διευθυντής, Ογκολογικό Κέντρο, American Medical Center

(κα) Άντρη Αντωνιάδου

Γραμματέας
Οικονομικός Σύμβουλος

(κα) Κατερίνα Ανδρέου

Ταμίας
Επικεφαλής Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, McDonald’s Κύπρου

(κος) Κούλης Δαμαλά

Πρόεδρος
Επιτροπής Επιχειρήσεων Προγραμμάτων
Διευθυντής Διανομής, Christoudias Logistics

(κα) Ελένη Κοντεάτης

Πρόεδρος
Επιτροπής Ανάπτυξης & Συγκέντρωσης Χρημάτων Διευθύντρια
Caterways Co Ltd

(κα) Ελένη Κολοκασίδου

Πρόεδρος
Επιτροπής Επικοινωνίας Διευθύντρια Μάρκετινγκ, McDonald’s Κύπρου

(κα) Πηνελόπη Μέρτζιου

Μέλος
Διευθύντρια Προσωπικού & Μισθοδοσίας, McDonald’s Κύπρου

(κα) Μαργαρίτα Φωτιάδου

Μέλος
Διευθύντρια Εμπορικού Τμήματος, Επικεφαλής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, IPH

(κος) Βασίλης Γιαννάκη

Μέλος
HR Manager, McDonald’s Cyprus

Μόνιμο προσωπικό

(Ms.) Georgia Michael

Γενική Διευθύντρια
Ronald McDonald House Charities® Kύπρου

(κα) Γεωργία Κογκορόζη

Διευθύντρια του Ronald McDonald House®

Η σχέση μας με την εταιρεία McDonald’s

Η McDonald’s ιδρυτικός εταίρος του RMHC από το 1974.

Από τη στιγμή που ανοίξαμε το πρώτο Ronald McDonald House στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., όλο το οικοσύστημα της McDonald’s (ιδιοκτήτης/διευθυντές, προμηθευτές, εργαζόμενοι και πελάτες) συνέβαλε στο να μπορούμε να βοηθήσουμε οικογένειες με άρρωστα παιδιά, εμπνέοντας σταθερότητα και προσφέροντας ζωτικούς πόρους.

Η McDonald’s στηρίζει το RMHC τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο με διάφορους τρόπους: χρηματικές εισφορές, εθελοντικό έργο, εκστρατείες προώθησης του φιλανθρωπικού του έργου, καθώς και παροχή χώρου εντός των εστιατορίων για να τοποθετούνται τα ειδικά κουτιά δωρεών προς το RMHC. Μια πρόσφατη προσθήκη είναι η εφαρμογή συλλογής χρηματικών εισφορών μέσω των ειδικών οθόνων αυτοεξυπηρέτησης, οι οποίες θα βρίσκονται σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s στην Κύπρο.

Η McDonald’s έχει συμβάλει σημαντικά ώστε το έργο του RMHC να βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους, και συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμα εφόδια και υποστήριξη ενισχύοντας τις προσπάθειες που γίνονται για επέκταση των βασικών προγραμμάτων και υπηρεσιών μας.

Αν και το οικοσύστημα της εταιρείας McDonald’s είναι ο μεγαλύτερος μας εταίρος, το RMHC παραμένει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το RMHC βασίζεται στην υποστήριξη ολόκληρης της κοινότητας και εκτιμά πολύ τις δωρεές που προέρχονται από διάφορους κοινωνικούς εταίρους αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

sisters