Τι Κάνουμε

We create Programs that help to improve the well-being of children

Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεχής παρουσία της οικογένειας ενός παιδιού στις δύσκολες στιγμές, το RMHC δημιουργεί «Δωμάτια για την Οικογένεια» (Family Rooms) και «Σπίτια για την Οικογένεια» (Family Houses), τα οποία πάντοτε βρίσκονται μέσα ή κοντά σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά. Το RMHC μπορεί επίσης να κινητοποιήσει και τα Ronald McDonald Care Mobiles, το οποία μπορούν να επισκεφθούν περιοχές όπου η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.

Ronald McDonald Family Room®

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου εγκαινιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν η δημιουργία παιδιατρικής κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Η παιδιατρική κλινική στέγαζε επίσης το Ronald McDonald Family Room® Κύπρου μέχρι και το 2021.

Ronald McDonald House® Nicosia

Το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου είναι η ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House®, που θα βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2022. Το Σπίτι φιλοξενεί οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο που νοσηλεύονται τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα.

Πολλές οικογένειες χρειάζεται να παραμείνουν μακριά από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μπορέσει το άρρωστο παιδί τους να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία. Για ένα παιδί που νοσηλεύεται και αντιμετωπίζει συνάμα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι πολύ δύσκολο να στερείται τους γονείς του, οι οποίοι του προσφέρουν την απαραίτητη αγάπη και στήριξη που χρειάζεται. Το Ronald McDonald House® βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ χώρο διαμονής στους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται εντός κάποιου νοσοκομειακού ιδρύματος στην πρωτεύουσα.

Πρώτιστος στόχος δημιουργίας του Ronald McDonald House® είναι να επιτρέπει στην οικογένεια να παραμείνει συγκεντρωμένη στο πρόβλημα υγείας του παιδιού της, χωρίς να ανησυχεί για τη διαμονή και τα γεύματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, για όσο διάστημα το παιδί τους νοσηλεύεται. Θεωρούμε πως η οικογενειακή φροντίδα και θαλπωρή αποτελεί το πιο δυνατό φάρμακο για ένα παιδί που νοσηλεύεται.

Allow Families to Stay Together
Families are stronger when they are together. By staying at our Ronald McDonald House®, parents can better communicate with their child’s medical team and keep up with complicated treatment plans when needed. They can also focus on the health of their child.

Η καλύτερη φροντίδα για το παιδί
When your child is sick, you want the best care possible. Our Ronald McDonald House® allows families to access specialized medical treatment by providing a place to stay at no cost.

At our House, we offer Families:

  • Ιδιωτικό υπνοδωμάτιο με τουαλέτα και ντους
  • Fully equipped Kitchen
  • Σαλονάκι με τηλεόραση  
  • Παιδότοπο για τα παιδιά
  • Δωρεάν σπιτικά γεύματα
RMHC-House