Τι Κάνουμε

 

Προγράμματα που βοηθούν στη βελτίωση της ευημερίας των παιδιών

Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεχής παρουσία της οικογένειας ενός παιδιού στις δύσκολες στιγμές, το RMHC δημιουργεί «Δωμάτια για την Οικογένεια» (Family Rooms) και «Σπίτια για την Οικογένεια» (Family Houses), τα οποία πάντοτε βρίσκονται μέσα ή δίπλα σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά. Το RMHC μπορεί επίσης να κινητοποιήσει και τα Ronald McDonald Care Mobiles, το οποία μπορούν να επισκεφθούν περιοχές όπου η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.

Ronald McDonald Family Room®

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου εγκαινιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν η δημιουργία παιδιατρικής κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Η παιδιατρική κλινική στέγαζε επίσης το Ronald McDonald Family Room® Κύπρου μέχρι και το 2021.

Το πρώτο Ronald McDonald House®

Το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου θα είναι η ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House®, που θα βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2022. Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο που νοσηλεύονται τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα.

Πολλές οικογένειες χρειάζεται να παραμείνουν μακριά από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μπορέσει το άρρωστο παιδί τους να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία. Για ένα παιδί που νοσηλεύεται και αντιμετωπίζει συνάμα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι πολύ δύσκολο να στερείται τους γονείς του, οι οποίοι του προσφέρουν την απαραίτητη αγάπη και στήριξη που χρειάζεται. Το Ronald McDonald House® θα βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και θα προσφέρει δωρεάν χώρο διαμονής στους γονείς των οποίων τα παιδιά θα νοσηλεύονται εντός κάποιου νοσοκομειακού ιδρύματος στην πρωτεύουσα.

Πρώτιστος στόχος δημιουργίας του Ronald McDonald House® είναι να επιτρέπει στην οικογένεια να παραμείνει συγκεντρωμένη στο πρόβλημα υγείας του παιδιού της, χωρίς να ανησυχεί για τη διαμονή και τα γεύματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, για όσο διάστημα το παιδί τους νοσηλεύεται. Θεωρούμε πως η οικογενειακή φροντίδα και θαλπωρή αποτελεί το πιο δυνατό φάρμακο για ένα παιδί που νοσηλεύεται.

Συλλογική αντιμετώπιση της ασθένειας
Οι οικογένειες είναι ισχυρότερες όταν είναι μαζί. Διαμένοντας στο Ronald McDonald House®, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με την ιατρική ομάδα του παιδιού τους και είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τα περίπλοκα προγράμματα θεραπείας, (σε περίπτωση που χρειάζεται). Θα μπορούν επίσης να επικεντρωθούν απρόσκοπτα στην υγεία του παιδιού τους, παρά στα ψώνια, στην καθαριότητα ή στο μαγείρεμα.

Η καλύτερη φροντίδα για το παιδί
Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, επιζητείτε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το Ronald McDonald House® θα επιτρέψει στις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη, παρέχοντας ένα μέρος για διαμονή χωρίς κόστος.

Υπηρεσίες για οικογένειες
Στο σπίτι μας, οι οικογένειες μπορούν να βρουν:

  • Δωρεάν σπιτικά γεύματα
  • Ιδιωτικό υπνοδωμάτιο με τουαλέτα και ντους
  • Παιδότοπο
RMHC-House