Τι Κάνουμε

Προγράμματα που βοηθούν στη βελτίωση της ευημερίας των παιδιών

Αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεχής παρουσία της οικογένειας ενός παιδιού στις δύσκολες στιγμές, το RMHC δημιουργεί «Δωμάτια για την Οικογένεια» (Family Rooms) και «Σπίτια για την Οικογένεια» (Family Houses), τα οποία πάντοτε βρίσκονται μέσα ή δίπλα σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά. Το RMHC μπορεί επίσης να κινητοποιήσει και τα Ronald McDonald Care Mobiles, το οποία μπορούν να επισκεφθούν περιοχές όπου η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.

Ronald McDonald Family Room®

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου εγκαινιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2014 και ήταν η δημιουργία παιδιατρικής κλινικής για παιδιά με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία. Η παιδιατρική κλινική στέγαζε επίσης το Ronald McDonald Family Room® Κύπρου μέχρι και το 2021.

Το πρώτο Ronald McDonald House®

Το δεύτερο έργο του RMHC Κύπρου θα είναι η ίδρυση του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας, Ronald McDonald House®, που βρίσκεται απέναντι κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, το 2022. Ο χώρος φιλοξενεί οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα τόσο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, όσο και σε άλλα ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα. Συλλογική αντιμετώπιση της ασθένειας Οι οικογένειες είναι ισχυρότερες όταν είναι μαζί. Διαμένοντας στο Ronald McDonald House®, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με την ιατρική ομάδα του παιδιού τους και είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τα περίπλοκα προγράμματα θεραπείας, (σε περίπτωση που χρειάζεται). Θα μπορούν επίσης να επικεντρωθούν απρόσκοπτα στην υγεία του παιδιού τους, παρά στα ψώνια, στην καθαριότητα ή στο μαγείρεμα. Η καλύτερη φροντίδα για το παιδί Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, επιζητείτε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το Ronald McDonald House® θα επιτρέψει στις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη, παρέχοντας ένα μέρος για διαμονή χωρίς κόστος. Υπηρεσίες για οικογένειες Στο σπίτι μας, οι οικογένειες μπορούν να βρουν:
  • Δωρεάν σπιτικά γεύματα
  • Ιδιωτικό υπνοδωμάτιο με τουαλέτα και ντους
  • Παιδότοπο
RMHC-House