Be a House Hero: 7+1 Ιδέες που θα Βοηθήσουν ν’ Αλλάξει η Ζωή ενός Παιδιού

kids

Ως το τέλος του 2021, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου θα έχει ολοκληρώσει ένα από τα σημαντικότερα έργα από την ίδρυσή του: την ανέγερση του πρώτου Ronald McDonald House στην Κύπρο, ενός ξενώνα για τη φιλοξενία οικογενειών παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» στη Λευκωσία ή και άλλες κλινικές στο νησί.

Το σημαντικό αυτό έργο θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που νοσηλεύονται να μην αποχωριστούν τις οικογένειές τους, καθώς θα τους παρέχεται ένα άνετο κατάλυμα, με κουζίνα και μπάνιο, καθώς και σπιτικό φαγητό – εντελώς δωρεάν.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από συνεισφορές οργανισμών αλλά και χιλιάδωναπλών ανθρώπων. Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς σε αυτή την προσπάθεια, ρίξτε μια ματιά σε 7+1 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε χρήματα για αυτόν τον σκοπό – και, κυριολεκτικά, να αλλάξετε τη ζωή ενός παιδιού!

1. Ημέρα με Ανεπίσημο Ένδυμα

Θα μπορούσατε να διοργανώσετε ένα Non-FormalWearDayevent για φίλους και συναδέλφους! Φτιάξτε καλόγουστες προσκλήσεις, εξηγήστε τους τον λόγο για την εκδήλωση και ετοιμάστε κάτι διασκεδαστικό ή ασυνήθιστο για τη βραδιά – όπως έναν ιδιαίτερο μπουφέ.

2. Αγώνας Δρόμου

Αν εργάζεστε σε σχολείο ή σε μια μεγάλη εταιρεία, ίσως θα μπορούσατε να διοργανώσετε έναν φιλικό αγώνα δρόμου ή κάποιο άλλο είδος τουρνουά (αγώνες τένις, ποδοσφαίρου κτλ.), με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων είτε από τους συμμετέχοντες, είτε από τους θεατές. Αν δουλεύετε σε κάποιον οργανισμό, ίσως μπορείτε να πείσετε τους ανωτέρους σας να γίνουν χορηγοί ενός τέτοιου αγώνα, ή να κάνετε κάποια πρόσκληση για χορηγούς μέσω των κοινωνικών σας δικτύων.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι όσοι συμμετάσχουν θα γνωρίζουν τον σκοπό της διοργάνωσης και αντιλαμβάνονται τη σημασία του.

3. Μια Βραδιά για Ταινία

Αν δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για μεγάλες διοργανώσεις, καλέστε απλά φίλους για μια χαλαρωτική βραδιά κινηματογράφου… σπίτι σας!

Κάντε την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική και ξεχωριστή: ίσως μπορείτε να δανειστείτε ένα καλό ηχοσύστημα, να στήσετε το δικό σας μίνι θερινό σινεμά, ή να προγραμματίσετε back-to-back προβολές από το αγαπημένο franchise της παρέας!

4. No Cursing at Work

Αν θέλετε να βελτιώσετε λίγο το επίπεδο επικοινωνίας στον χώρο εργασίας σας και παράλληλα να βοηθήσετε το έργο μας, μπορείτε να φτιάξετε έναν No Cursing κουμπαρά για το γραφείο!

Κάθε φορά που κάποιος υπάλληλος ή συνεργάτης πει μια… κακή λέξη κατά τη διάρκεια της δουλειάς, θα το πληρώνει με ένα κέρμα, το οποίο θα πρέπει να το ρίχνει στον κουμπαρά! Όταν συγκεντρωθεί ένα ποσό, μπορεί στη συνέχεια να δοθεί ως συνεισφορά στο  RMHC Κύπρου – κάτι που είναι σημαντικό να το έχετε εξηγήσει εκ των προτέρων σε όλο το προσωπικό.

5. Ονομασία Χώρων του Ronald McDonald House

Ο οργανισμός ή η εταιρεία σας μπορεί, επίσης, να αναλάβει μέσω δωρεάς την ονομασία ενός ή περισσότερων χώρων του RonaldMcDonaldHouse – συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ταχύτερη ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

6. Διοργανώστε ένα Dog-A-Thon

Μια άλλη ωραία ιδέα, ειδικά αν είστε φιλόζωος και έχετε αντίστοιχο κύκλο, ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, είναι να οργανώσετε ένα DogAThon: έναν φιλανθρωπικό περίπατο για γλυκύτατους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους με σκοπό τη συγκέντρωση εισφορών και δωρεών!

Επειδή πρόκειται για απλή διαδρομή δίχως το στοιχείο του ανταγωνισμού, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν ολόκληρες οικογένειες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά – ενώ οι φωτογραφίες των γλυκύτατων σκύλων θα κάνουν θραύση στο διαδίκτυο!

7. Εθελοντισμός

Ένας καταπληκτικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο μας είναι να προσφέρετε εθελοντική εργασία. Μιλήστε με τους εκπροσώπους μας και μάθετε πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε πρακτικά σε συγκεκριμένες εργασίες ή στη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση εισφορών για τον οργανισμό.

8. Κάντε μια Απευθείας Εισφορά-Δωρεά στον Οργανισμό

Φυσικά, μπορείτε πάντοτε να κάνετε μια απευθείας δωρεά στον οργανισμό! Ακόμη και το μικρότερο ποσό είναι για μας πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα μας να κρατήσουμε οικογένειες παιδιών που νοσούν ενωμένες κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τους.

Μάθετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθειά μας μιλώντας με έναν εκπρόσωπό μας.

  • Email: info@rmhc.org.cy
  • Τηλέφωνο:  7000 36 00 
  • Shopping Cart