Ronald McDonald House Charities: Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για Μας

Στόχος μας; Περισσότερα παιδικά χαμόγελα! Αποστολή μας; Να κρατούμε οικογένειες μαζί – όσο μεγάλες κι αν είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 

Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο των Ronald McDonald House Charities

Το Ronald McDonald House Charities® (RMHC®) είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σημαντική φιλανθρωπική δράση σε τουλάχιστον 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πριν από μερικά χρόνια, στην οικογένειά μας εντάχθηκε δυναμικά και η Κύπρος: το 2014 ιδρύθηκε το Ronald McDonald House Charities® Κύπρου (RMHC® Κύπρου), με έδρα τη Λευκωσία, αναλαμβάνοντας σημαντικές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλη την Κύπρο

Το Όραμά μας 

Ο καλύτερος τρόπος να χαμογελάσει ένα παιδί είναι να έχει την αγκαλιά και τη στοργή της οικογένειάς του. Αυτός είναι κι ο στόχος μας!

Όραμα του RMHC® είναι να βοηθά οικογένειες παιδιών που νοσούν να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και θεραπείας τους, ώστε να αντιμετωπίσουν μαζί και πιο αποτελεσματικά τη σκληρή αυτή δοκιμασία. 

Το  RMHC® Κύπρου στηρίζει με πρακτικούς τρόπους οικογένειες που κατοικούν στη νήσο, παρέχοντάς τους κατάλυμα, προμήθειες και άλλες διευκολύνσεις, ώστε να μπορούν να είναι δίπλα στα παιδιά τους, να τους δίνουν δύναμη με την αγάπη και τη θέρμη τους για να ξεπεράσουν το πρόβλημα της υγείας τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα. 

A picture containing ground, person, group, people

Description automatically generated

Η Δράση μας 

Από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσής του, το  RMHC® Κύπρου συνεργάζεται με παραρτήματα του RMHC σε άλλες χώρες του κόσμου, εξασφαλίζοντας δωρεάν κατάλυμα σε οικογένειες παιδιών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία του εξωτερικού για την αντιμετώπιση της πάθησής τους. 

Με ειλικρινές προσωπικό ενδιαφέρον για το κάθε παιδί και τους γονείς του, εργαζόμαστε ακούραστα για να εξασφαλίσουμε πόρους, ώστε παιδιά με σοβαρές παθήσεις να λάβουν κατάλληλη περίθαλψη από κορυφαία νοσοκομεία και γιατρούς τόσο στην Κύπρο, όσο και σε όλο τον κόσμο. 

A picture containing indoor, decorated, furniture, painted

Description automatically generated

Η δράση μας, ωστόσο, περιλαμβάνει και σημαντικά έργα υποδομών στην Κύπρο: τον Οκτώβριο του 2014 εγκαινιάσαμε την παιδιατρική μας κλινική για τη νοσηλεία παιδιών με καρδιακές παθήσεις στο Νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» στη Λευκωσία. Εκεί στεγάζονται και τα κεντρικά μας γραφεία, καθώς και το πρώτο Ronald McDonald Family Room – ένας ήσυχος χώρος αναμονής και απασχόλησης, με τηλεόραση, παιχνίδια, δωρεάν καφέ, χυμό και νερό, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Εντός του έτους θα είναι έτοιμο και το δεύτερο μεγάλο οικοδομικό έργο του Ιδρύματός μας: το πρώτο Ronald McDonald House® της Κύπρου, ένας σύγχρονος ξενώνας που θα παρέχει δωρεάν διαμονή και στήριξη σε οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» αλλά και άλλες κλινικές στο νησί. Ο ξενώνας βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία απέναντι από το νοσοκομείο και θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 12 οικογενειών! 

Κάθε δωμάτιο θα περιλαμβάνει χώρο ξεκούρασης ιδιωτικό μπάνιο και ψυγείο, ενώ παράλληλα θα προμηθεύουμε και σπιτικό φαγητό στις φιλοξενούμενες οικογένειες για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνει το αγγελούδι τους στους χώρους του νοσοκομείου, παρέχοντάς τους κάθε στήριξη που ίσως χρειάζονται για να επικεντρωθούν στη θεραπεία και τη φροντίδα του παιδιού. Όλες αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν

Diagram

Description automatically generated with medium confidence

Στηρίξτε την Προσπάθειά μας 

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και ο αγώνας μας είναι εφικτός χάρη στη βοήθεια οργανισμών, ιδιωτών αλλά και απλών ανθρώπων που συμβάλλουν οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους στην προσπάθειά μας. 

Μεγάλο ποσοστό των όσων έχουμε καταφέρει ως τώρα βασίστηκε σε δωρεές που γίνονται στους ειδικούς RMHC κουμπαράδες που βρίσκονται τοποθετημένοι στα εστιατόρια McDonald’s™ στην Κύπρο, καθώς και σε απευθείας χορηγίες και φιλανθρωπικές δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά καιρούς. 

Πρόσφατα προστέθηκε και άλλη μια μέθοδος στήριξης του οργανισμού: η δυνατότητα παροχής συνεισφορών μέσα από τις οθόνες αυτοεξυπηρέτησης που έχουν εγκατασταθεί σε εστιατόρια McDonald’s™ σε διάφορες πόλεις της Κύπρου. 

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου και ελάτε να δώσουμε χαμόγελο και ελπίδα σε παιδιά και γονείς που το έχουν ανάγκη! 

Για περισσότερες πληροφορίες και δωρεές, επικοινωνήστε μαζί μας:

  • Email: info@rmhc.org.cy 
  • Τηλέφωνο:  7000 36 00
Shopping Cart