RMHC Κύπρου: Στέλνουμε τις πιο Θερμές μας Ευχές!

kids wearing christmas hats

Είναι γεγονός! Ο πρώτος ξενώνας RMH ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και να φιλοξενήσει οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στη Λευκωσία, κρατώντας τες ενωμένες καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Όλοι προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη μεγάλη ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς, η ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ronald McDonald House Charities®, αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνουμε πίσω.

2021 – Μια Χρονιά Γεμάτη Δράσεις & Γλυκιές Αναμνήσεις!

baby and mother with christmas clothing

Το 2021 ήταν χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Η πανδημία, τα lockdowns, οι πιέσεις που νιώσαμε όλοι στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή θα μπορούσαν εύκολα να μας αποπροσανατολίσουν από τους στόχους και το όραμά μας.

Ένα βλέμμα, όμως, στο πρόσωπο ενός παιδιού που χρειάζεται δίπλα του τους γονείς του ήταν αρκετό να μας γεμίσει ξανά ενέργεια και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Εξίσου ενισχυτική και συγκινητική ήταν και η βοήθεια που λάβαμε από δεκάδες επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανισμούς αλλά και απλούς ανθρώπους, οι οποίοι, παρά τις προσωπικές τους προκλήσεις, στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν με χρήματα, υλικά, τον χρόνο και τον κόπο τους.

Σας ευχαριστούμε για αυτό.

Οι προσπάθειές μας τη χρονιά που πέρασε επικεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο έργο: την ολοκλήρωση της ανέγερσης πρώτου ξενώνα RMHC στην Κύπρο. Κτισμένος σε εξαιρετική τοποθεσία, έναντι του νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ» στη Λευκωσία, θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά που νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις του να μην αποχωριστούν ούτε μια μέρα τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Δεκάδες έρευνες έχουν καταδείξει πόσο πολύτιμο είναι αυτό, τόσο για την πορεία της θεραπείας του παιδιού, όσο και για τη διατήρηση της ενότητας της οικογένειας: οι γονείς μπορούν πλέον να επικεντρώσουν την ενέργεια και τους πόρους τους στη στήριξη τόσο του πάσχοντος παιδιού, όσο και των υπόλοιπων παιδιών τους, δίχως να ανησυχούν για πολύωρες καθημερινές μετακινήσεις, τα ψώνια για τα απαραίτητα και την προετοιμασία φαγητού. Το κυριότερο; Περνούν χρόνο μαζί, ενισχύοντας και δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον.

Ναι. Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο έργο θα προσφέρει αυτός ο ξενώνας, πόσα χαμόγελα θα ζωγραφίσει στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό και αναπολούμε με γλυκιά υπερηφάνεια όλες τις δράσεις και τον κόπο της περασμένης χρονιάς – καθώς και τη δική σας βοήθεια.

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν πόσο χαρούμενοι, ευγνώμονες και γεμάτοι νιώθουμε για όλα όσα πετύχαμε αυτή τη χρονιά, και για τη στήριξη που λάβαμε από τόσο διαφορετικά άτομα, εταιρείες και οργανισμούς που επέτρεψαν σε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Σε όλους εσάς που ήσασταν μαζί μας, σε όλους εσάς που μας στηρίζετε με τις ευχές και τις συνεισφορές σας, μικρές και μεγάλες (για μας είναι εξίσου πολύτιμες), ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας!

Ευχόμαστε να χαρείτε αυτές τις μέρες με τους αγαπημένους σας, και το νέο έτος να αποτελέσει για όλους μας το κατώφλι που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων μας!

Shopping Cart