5 Φθινοπωρινές Δραστηριότητες για Σας και τα Παιδιά σας

Το φθινόπωρο είναι μια από τις ωραιότερες αλλά και πιο… family-friendly εποχές του χρόνου! Ο καιρός μάς εμπνέει να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας, ειδικά με τα παιδιά, που πλέον πάνε σχολείο με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο ελεύθερο χρόνο μαζί τους σε σχέση με τους μήνες του καλοκαιριού.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, το ερχόμενο σαββατοκύριακο και να απολαύσετε με τα παιδιά μια πραγματικά ξεχωριστή δραστηριότητα;

Ανακαλύψτε μερικές διασκεδαστικές ιδέες παρακάτω!

1) Επισκεφθείτε ένα Μουσείο ή Παρακολουθήστε μια Παιδική Θεατρική Παράσταση

Μια βροχερή μέρα δεν χρειάζεται απαραίτητα να σας κρατήσει μέσα στο σπίτι. Ίσως είναι ιδανική ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα τοπικό μουσείο, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα την ιστορία του τόπου, την τέχνη και τις επιστήμες.

Για να γίνει η επίσκεψη πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, μιλήστε τους λίγο για τη θεματική του μουσείου και εξηγήστε τους γιατί τα όσα θα δουν εκεί είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστικά!

Μια άλλη εξίσου διασκεδαστική επιλογή είναι μια παιδική θεατρική παράσταση – που είναι πάντοτε αρκετές το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Σ’ αυτή την περίπτωση, προτείνουμε να μην τους πείτε τίποτα εκ των προτέρων και να το αφήσετε για έκπληξη! Η ίδια η παράσταση θα τα ενθουσιάσει!

2) Φτιάξτε Μαζί Ένα Γλυκό 

Τα παιδιά λατρεύουν τη μαγειρική – ειδικά όταν έχει να κάνει με μια αγαπημένη τους λιχουδιά!

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν ένα πρωινό που ο καιρός δεν επιτρέπει τις εξορμήσεις, και φτιάξτε μαζί ένα εύκολο κέικ, μπισκότα ή μια ωραία τούρτα!

Απλά κρατήστε τη συνταγή απλή και δώστε στα παιδιά την αίσθηση ότι συμβάλλουν ουσιαστικά στην όλη διαδικασία.

3) Ζωγραφίστε ή Κάντε Χειροτεχνίες με Φυσικά Υλικά  

Βγάλτε τα μπλοκ, εκτυπώστε ασπρόμαυρες εικόνες από το διαδίκτυο ή μαζέψτε φύλλα, κλαδάκια και βότσαλα και μετατρέψτε το δωμάτιό τους σε… ατελιέ!

Δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, η ζωγραφική και η χειροτεχνία βοηθούν τα παιδιά να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους.

Μην ξεχάσετε να κρεμάσετε τις πιο ωραίες τους δημιουργίες και, φυσικά, να ζητήστε με καμάρι από τα παιδιά να τις δείξουν σε συγγενείς και φίλους για να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους.

4) Δείτε μια Ταινία ή ένα Ντοκιμαντέρ

Κλασική επιλογή για φθινοπωρινά βράδια και μεσημέρια του σαββατοκύριακου…

Απλά αποφύγετε το ζάπινγκ! Καλύτερα αφιερώστε λίγο χρόνο και διαλέξτε συγκεκριμένη ταινία ή ντοκιμαντέρ για να δείτε όλοι μαζί παρέα· κάτι που να ταιριάζει στην ηλικία, τον χαρακτήρα αλλά και τις ιδιότητες που θέλετε να καλλιεργήσετε στο παιδί αυτή την περίοδο. 

Όταν τελειώσει η ταινία ή το ντοκιμαντέρ, θα ήταν επίσης καλό να το κουβεντιάσετε λίγο με τα παιδιά: π.χ. ποιος ήταν ο αγαπημένος τους χαρακτήρας, και γιατί; Ποια ήταν η αγαπημένη τους σκηνή; Τι έμαθαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και πώς θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν στο σχολείο ή στο σπίτι;

Με τον τρόπο αυτό συνδυάζετε εκπαίδευση και διασκέδαση, και περνάτε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά!

Στόχος του Ronald McDonald House Charities® είναι να δίνει σε οικογένειες αυτό ακριβώς: τη δυνατότητα να περνούν χρόνο μαζί, ακόμη και όταν κάποιο από τα παιδιά χρειάζεται μακροχρόνια νοσηλεία!

Μάθετε περισσότερα για το έργο μας και πώς μπορείτε να μας στηρίξετε, πατώντας εδώ.

Shopping Cart